Sidor

söndag 28 november 2010

Skyltsöndag i Hagfors - kultur och gemenskap

Det är inte den konsumistiska hypen som lockar, utan den gemenskap som traditionen ger, och att få dela denna upplevelse med sin älskade mor och syster gör det bara mer eftersträvansvärt. Dessutom ett ypperligt tillfälle att spana in kulturutbudet i bygden vad gäller konst, musik och dans.

I stadshuset var det vernissage i foajén och källaren, där jag själv och min mor deltar som en av de många utställare. Typiskt nog har den som hängt tavlorna hängt upp min mörka collografi helt fel utan ljus, men jag vill inte krångla. Ett dilemma för alla individer i beroende-situationer. Liberalerna ljuger helt enkelt, vi individer är inte födda fria.

Hur som haver, det var intressant att få se och jämföra de bra och de dåliga utställarna, och som vanligt toppar Hagfors Konstförening med den kvalitativa konsten i källaren - där den "fina" konsten (och de "fina" människorna) brukar husera. Konstföreningen hade för denna utställning bjudit in kooperativet Kaleido konsthantverk från Uppsala. Anniva Danielsson Alméns mångarmade husmor symboliserad på kakel var särskilt intressant, samt Lotta Hellströms kakel med figurer vars "Maos tusentals stjärnor" fångade blicken - En glad Mao Tse-Tung i röd skrud med stjärnor ovanför huvudet. Är det månne en parafras till hans kända citat: "Låt hundra blommor blomma"?

I Stadshusets foajé bjöds det på pepparkakor, glögg och livemusik av musikelever - som ständigt inspirerar en med sin skicklighet. Det gjorde förresten ungdomarna på Up Stairs (eller som det nu heter MKU) också, som bjöd på sång och dansshow.

En trevlig söndag. Önskar att de vara så här mer ofta.


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com