Sidor

torsdag 28 april 2011

Moderaterna - den pinsamt förljugna borgerligheten

Så nu försöker partisekreteraren i Moderaterna Sofia Arkelsten att komma undan den nationella, och internationella kritiken, mot att svenska partier kan dölja information om sina finansiärer. På Dagens Nyheters debattsida lovar hon stort att: "Vi kommer omedelbart och ensidigt att börja offentliggöra namnen på de privatpersoner som skänker mer än 20.000 per år".

Moderaterna har dock varit det enda riksdagspartiet som valt att inte delge information om partibidrag. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet och Centerpartiet har redan gjort det i åratal, och nu när det debatteras om att kanske införa en lag som skulle tvinga Moderaterna att redogöra bidragen så kryper Arkelsten till korset. Så mycket för det "ansvaret".

Att dessutom försöka förklara sig genom surrealistiska påstående om Socialdemokraterna och LO visar på en märklig sinnesbild av verkligheten. Arkelsten påstår att diskussionen i åratal inte bara handlat om Moderaternas envisa vägran att redovisa partibidragen, utan också: "handlat om Socialdemokraterna och det oavlönade arbetet och oredovisade miljon­stödet från LO". Vilket är en lögn. Socialdemokraterna och LO har redovisat varje detalj av sitt stöd från privatpersoner och juridiska personer.

Det är inte bara pinsamt för Moderaterna att behöva ljuga om politiska konkurrenter för att skydda sig mot kritik, det är en skandal. En kritik om dold partibidrag, som jag inte ens anser vara så värst allvarlig, men som Moderaterna nu gör till en gigantisk fråga genom att slänga sig med lögner och infantilt försvar. Vad hände med den förr i världen så korrekta och torra borgerligheten? Nu har vi det största borgerliga partiet - Moderaterna - som tummar på på allt möjligt för att få verka bra i media. Jag saknar den gamla borgerligheten, eller den har kanske aldrig existerat.


Intressant?
Bloggat: Björn Fridén, SKP, Svensson, Peter Andersson, Kulturbloggen, Röda Berget, Alliansfritt, Röda Malmö, Alliansfritt2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com