Sidor

torsdag 26 maj 2011

Folkpartist hyllar nazistisk attack mot förtroendevalda

Tidningen Expo rapporterade om när förtroendevalda politiker från Vänsterpartiet och Ung Vänster attackerades i Sundbyberg av nazister i lördags. Det var under en demonstration mot utförsäljning av hyresrätter som nazisterna plötsligt gick till anfall:
"– Nazisterna föste undan tjejerna och slängde banderollen i vattnet. Några från oss försökte fotografera dem. Då vände de och försökte ta en av kvinnornas mobiltelefoner, när hon inte släppte slängde de omkull henne, säger en kvinna som var på plats till Expo.

Anna säger att kvinnan som föll till marken slog sin knäskål ur led.

– Det var väldigt obehagligt, alla är ganska skärrade. Det är fortfarande jobbigt att prata om det."
Nazisterna försvann när en från Ung Vänster ringde polisen. Trots det våldsamma anfallet mot folkvalda politiker tog det hela 70 minuter för polisen att komma fram till platsen. Polisens svepskäl var "resursbrist", vilket säger en del om polisens reella prioriteringar.

Det skandalösa kring denna naziattack är dock inte bara polisens passivitet, utan även den att en Folkpartist och tillika förtroendevald som sitter i SL:s styrelse, Alexandra Birk, hyllar nazisternas attack på Expos facebooksida:


PS: Alexandra Birks blogg har tack vare twitter spritt sig som en mörkrets löpeld, där kan man exempelvis läsa hur Birk anser att medborgerliga rättigheter inte ska gälla alla medborgare:
"Varför bryr vi oss om vad som händer med dem som anklagas för terrorhandlingar i sina ursprungsländer, som ändå inte erkänner dubbelt medborgarskap utan betraktar dem som en av alla andra inhemska medborgare?". Eller när hon raljerar över "Nordafrikaner osv. ...".

Uppdaterat: Expo har talat med Alexandra Birk efter rapporteringen av hennes hyllande av naziattacken, och hon gör ingen pubel utan står fast vid sitt stöd: "– Det är rätt åt vänstern att de får smaka på sin egen medicin, det var så jag menade.
[... och på frågan vad Birk tycker om politiskt våld svarar hon] att man reagerar så fort man gör något mot vänstern, det är dubbelmoral
"

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com