Sidor

måndag 11 juli 2011

Näringslivets mutkolvar har skrivit en beställningsbok om SAC-Syndikalisterna

Högerflygeln inom den socialdemokratiska arbetarrörelsen slutar aldrig att stryka näringslivet medhårs, till och med när det gäller arbetsrättsliga konflikter bekänner karriäristerna färg och tar näringslivets sida.

Tidigare har det varit socialdemokraten och PR-mannen Harald "Spionsossen" Ullman, vars egna bolag Ullman PR försvarat företag gentemot fackförbund sedan han bildade det (bland annat lågprisföretaget City Dental, som sålde billig polsk tandvård utan kollektivavtal). Ullman har på senare tid gjort sig känd för att i den offentliga debatten försöka sabotera det rödgröna samarbetet, med särskild agg gentemot all sorters vänsterpolitik (mot Vänsterpartiet i synnerhet), men har också genom sitt bolag försvarat företaget Berns Salonger i en pågående arbetsrättskonflikt där Ullman bidragit en smutskampanj gentemot de berörda arbetstagarna som representeras av SAC-Syndikalisterna.

Han råkar också ha varit delägare i den PR-byrå som idag är Rådhusgruppen (innan Ullman blev avslöjad för att ha spionerat på en TV4-journalist som granskade några av hans vänner), som nu har givit ut en bok om SAC-Syndikalisterna. "Syndikalisternas nya ansikte" heter den, och är en upprepning av de gamla lögnerna som Berns Salonger tidigare försökt sprida genom PR-männen Ullman och L-O Pettersson. En av Rådhusgruppens funktioner enligt dem själva är att hjälpa: "företag som vill reda ut relationerna med sina anställda och deras fackliga organisationer [SIC!]". Ullman och L-O Pettersson har tidigare deltagit och arbetat tillsammans på ett s.k. "konfliktseminarie" av Berns Salonger i Almedalen förra året. Ett debattseminarie där inga representanter från SAC-Syndikalisterna fick delta.

Boken ges alltså ut av Rådhusgruppen, på uppdrag av Berns Salonger - och är alltså en partsinlaga. Av någon outgrundlig anledning har dock SR-Nyheter/Ekot rapporterat om detta bokutsläpp idag utan att nämna att boken är en partsinlaga. Petter Nilsson på Aftonbladets Kulturblogg uppmärksammar också hur SR-Nyheter/Ekot helt okritiskt refererar författarna till boken, Willy Silberstein och Lars-O Pettersson (ja just det, samma Pettersson som tidigare lobbat för Berns Salonger tillsammans med vännen Ullman) som journalister. Ingenstans går det att finna, varken i artikeln eller i radioinslaget att boken är en partsinlaga.

Bland de otaliga lögnerna som Berns Salonger försökt sprida för att få sympatier i den pågående arbetsrättsliga konflikten är den påstådda ekonomiska utpressningen den som PR-männen nu mest trycker på. Den "ekonomiska utpressningen" på 1,4 miljoner handlar om att SAC-Syndikalisterna kräver att Berns återanställer de organiserade arbetarna, med en möjlighet enligt rådande praxis på arbetsmarknaden att köpa ut dem. Det handlar alltså inte om någon utpressning, utan om en praxis på arbetsmarknaden, som de socialdemokratiska fackföreningarna själva arbetat fram. Det är denna "utpressning" som alltså L-O Pettersson och Silberstein menar liknar som "maffiametoder".

En annan dimridå L-O Pettersson försökt sig på, för att försvara Berns Salonger, var när han vågade påstå i LO-tidningen att Berns ledning inte visste om arbetarnas arbetsvillkor. Är man köpt av Berns ledning kan man ju alltid försöka agera blåögd.

Med sådana här mutkolvar inom den socialdemokratiska arbetarrörelsen är det inte märkligt hur fackföreningar, och det socialdemokratiska partiet urlakats och tappat sina kärnväljare och arbetare. Det vore därför intressant att få veta vad socialdemokrater anser om dessa högermän inom de egna leden, är det meningen att de ska få härja hur fritt som helst tills de sänker hela arbetarrörelsen i sank? Ullman, som fortsätter sin tröttsamma skräckpropaganda mot vänsterpolitik, och L-O Pettersson som försvarar den nyliberala globaliseringen och hyllar den nyliberala gurun Johan Norberg.


Tidigare om SAC och Berns:
Lögn-propagandan mot SAC:s blockad av Berns
SAC:s blockad av Berns avslöjar LO:s svaga punkt
Polisen inskränker på fackliga rättigheter
(S) kritiserar Ullman och liberalerna skräckpropagerar

Uppdaterat: LO-Tidningen har nu gjort ett reportage om PR-konsulterna L-O Pettersson och Silbersteins bok. Ingenstans bemöter dock journalisten de av Berns betalda PR-konsulternas ogrundade påståenden.

5 kommentarer:

Leif Eriksson sa...

Ja, Socialdemokraterna med LO:s ordförande, Wanja Lundby-Wedin och den nya socialdemokratiske ordföranden Håkan Juholt borde uttala sig om dessa liberala mörkermäns härjningar i Arbetarrörelsens namn. Kommer ordförandena att ha kuraget att ta avstånd från dessa Quislingar och därmed indirekt erkänna att man så öppet och lätt låtit femtekolonnare, kollaboratörer och förrädare ta över den Socialdemokratiska fackliga och ideologiska agendan? Dessa överlöpare har fått härja fritt under så många år så man kan undra om det är dessa mäns hållning som är den sanna inställningen Socialdemokraterna har. Är det så att inget blir sagt kan vi lugnt påstå att detta är beviset att konspiratörer totalt har tagit över rörelsen och att Wanja Lundby-Wedin och Håkan Juholt inte är mer än nickedockor till den liberala hegemonin.

Jan Wiklund sa...

På vilket sätt är Ullman socialdemokrat? Har han uppdrag åt partiet? Jag har ingen aning, men det kan vara bra att veta.

Liv sa...

Ullman har åtminstone ett uppdrag för Partiet, som vice ordförande för City polisnämnd. Men de kan vara fler. Jonas Fogelqvist har granskat några av hans märkliga bravader:

http://fogelqvist.wordpress.com/2010/07/28/nar-facket-kallas-for-maffia/


Vad för slags människor vi har att göra med framgår i den här intervjun:

http://www.dagensopinion.se/artikel/2010-07-28/harald-ullman-jag-inte-k%C3%B6pt-berns


Skall vi tro att media klarar av att granska Lars-Olof Pettersson och Willy Silberstein? Då får de agera mer professionellt än redaktionen för P1 Morgon.

Fredrik Classon sa...

Hej

Intressant!

Läs Jonas Lundgrens (jobbar på Arbetaren) klargöranden om denna bok på Clartés hemsida.

Mvh
Fredrik

Jone sa...

Ett vanligt maffiagrepp är ju som bekant att sjunga protestsånger. Popgruppen U.P.A. har minst en syndikalist som medlem, vilket gör det här maffiamordet extra hårdsmält... Lyssna gärna på "Stanna Här (Berns Salonger)" via Spotify:

http://open.spotify.com/track/37rDJRV9qhnOCNnU5YL4eQ

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com