Sidor

måndag 9 juli 2012

Fackrepresentant misshandlad och mordhotad

Nåddes nyss av ett horribelt pressmeddelande från SAC-Syndikalisterna om att en av deras fackrepresentanter har blivit attackerad av det kriminella gänget Werewolf Legion. Facket var i förhandling med ett bemanningsföretag, och det Werewolf Legion tvingade fackrepresentanten att dra tillbaka alla krav mot företaget.

Detta är ett klart tecken på denna tids förhårdnande klimat, där arbetsgivare åtnjuter mer och mer makt på bekostnad av arbetarrörelsen - vilket kräver ett gemensamt och solidariskt krafttag från hela arbetarrörelsen. All eventuell inre konflikter inom arbetarrörelsen måste stiga åt sidan när en sådan här attack på hela fackföreningsrörelsen.

Här behövs fullständig solidaritet från LO.

Uppdatering: Än så länge ingen respons från media som påstår att det "finns oklarheter", förutom det SAC-knytna tidningen Arbetaren.

Uppdatering 2 (kl.14.37): Aftonbladets första sida tar upp nyheten: "Facket ställde krav på ett bemanningsföretag. Då överfölls fackets representant i sin bostad och misshandlades av personer med kopplingar till ett kriminellt gäng. – De tvingade honom under knivhot att ringa företaget och ta tillbaka alla krav, säger en talesperson för facket."

Uppdatering 3: Det går att följa en del av twitter-flödet om detta på #SACsolid (andra tags som #bemanningsföretag #facket och självklart #svpol). Det går också att läsa hur kriminella MC-gäng erkänt att de hjälpt bemanningsföretag gentemot SAC tidigare på denna sida, och bloggaren Svennson har tagit upp fenomenet tidigare.

Uppdatering 4: Dagens Nyheter tar upp nyheten: "Misshandeln ska ha ägt rum den 2 juli i fackrepresentantens hem i Stockholm, skriver fackföreningen i ett pressmeddelande. Bakgrunden till misshandeln ska enligt facket vara en arbetsmarknadskonflikt med bemanningsföretaget om vad facket menar är två ogiltiga uppsägningar, löneanspråk och utebliven semesterersättning. Fackrepresentanten hade kallats till förhandlingar med bemanningsföretaget, men istället för ett möte trängde sig sex personer in i mannens lägenhet på måndagskvällen och misshandlade och mordhotade honom. Enligt fackföreningen ska en av gärningsmännen vara anhörig till ägaren av bemanningsföretaget, och ha kopplingar till ett av polisen känt kriminellt nätverk."

Uppdatering 5: Sveriges Radio tar upp en liten notis om nyheten.

Uppdatering 6: GP och SvD tar upp nyheten, och nämner förtjänstfullt fackets namn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com