Sidor

tisdag 7 augusti 2012

Vänsterns kulturnätverk - fyrbåk i mörk samtid

Så då har jag äntligen blivit medlem i Vänsterns kulturnätverk, och mina förväntningar är stora för en stundande, brinnande, radikal kulturkamp framöver. Att ett liknande nätverk fyller ett samtida behov i det offentliga samtalet går knappast att överdriva.

Det är bara att påminnas av den totala brist av engagemang från borgerligt regeringshåll vad gäller kulturpolitik, samt den förvisso smala men ändå högljudda nyfascismens gormande om "kulturmarxism" som det största hotet mot den västerländska civilisationen.

Det enda problemet som jag finner förtillfället är att Vänsterns kulturnätverk är för kopplat till Vänsterpartiet, vilket inte behöver vara ett problem i sig om nu inte nätverket vill vara oberoende vänster som "välkomnar alla kulturintresserade och vänstersinnade". Hoppas att detta oberoende blir klarare i en närmare framtid.


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jonas Lundgren sa...

Hej och välkommen!

Vänsterns Kulturnätverk är ett nätverk med logistiska kopplingar till vänsterpartiet. Dock är kopplingarna sådana att vi själva bestämmer över vår linje och vår politik vilket bland annat innebär att vi fungerar som blåslampa på alla socialistiska organisationer i organiseringen av ett kulturuppror i Sverige. Högtravande men sant. Vi publicerar inom kort på ganska bred front ett upprop från nätverkets fyra grundare; Ann Mari Engel, Siv Holma, Bengt Berg och mig. Vi är alla fyra vänsterpartister. Dock är tanken att välkomna folk som inte tillhör partiet också för att kunna få till en så bred uppslutning av kulturintresserade, kulturarbetare och socialister och feminister som möjligt.

Mvh
/Jonas Lundgren, administratör och kontaktperson i Vänsterns Kulturnätverk

L. O. K. Ejnermark sa...

Hej Jonas och tack!

Det låter mycket givande och intressant, ser verklige fram emot att få läsa uppropet.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com